Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Majonezy smakowe

Opis przygotowania

Do żółtek dodać sól, musztardę i łyżkę octu winnego. Wymieszać trzepaczką. Małym strumieniem wlać olej, cały czas ucierając – aż do uzyskania konsystencji gęstej śmietany.

Na bazie majonezu można przygotować sosy smakowe, np. bazyliowy, koperkowy czy pomidorowy.

Listki bazylii drobno posiekać, dorzucić do majonezu, przyprawić i wymieszać.

Posiekany koperek połączyć z majonezem i sokiem z cytryny.

Suszone pomidory drobno pokroić. Dodać majonez i słodką paprykę. Wymieszać.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 327
Ewa gotuje - odc. nr 327

Odcinek Wielkanocny. Ewa zacznie od zrobienia domowego majonezu –...

 

Podobne przepisy

Placki ziemniaczane z blachy

Z kartofli z wczorajszego obiadu...

Jajka po turecku

Z sosem jogurtowym...

Bułeczki

Domowe pieczywo;-)

Kasza z suszonymi śliwkami

Śliwki przełożyć na sito i przelać wodą (po to, by usunąć nadmiar dymnego posmaku z w ...

Wróć do listy przepisów