Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Pieczarki w cieście

Opis przygotowania

Przygotować sos. W miseczce połączyć jogurt z majonezem. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek oraz posiekane listki mięty. Przyprawić solą i pieprzem. Wymieszać i odstawić.

Zrobić ciasto. Jajka wybić do miski. Przyprawić papryką, oregano, solą i pieprzem. Wsypać mąkę i zmiksować. Do gładkiego ciasta zetrzeć parmezan (na drobnych oczkach) i wszystko dokładnie wymieszać.

Pieczarki umyć i osuszyć. Odciąć ogonki. Każdy kapelusz nabić na patyczek do szaszłyków. Zanurzyć w cieście i obtoczyć w bułce tartej. Usmażyć w mocno rozgrzanym głębokim tłuszczu.

Odsączyć na ręcznikach papierowych. Podawać z sosem czosnkowym. Tak przygotowane pieczarki świetnie smakują zarówno na ciepło, jak i na zimno.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 497
Ewa gotuje - odc. nr 497

Choć jeszcze przed tygodniem Ewa była w Beskidach – pod Babią Górą,...

 

Podobne przepisy

Gałuszki

Do przesianej mąki dodać jajko, posolić. Wlać wodę (ile zabierze), wyrobić. Łyżką for ...

Sos BBQ

Na rozgrzanym oleju zeszklić bardzo drobno posiekaną cebulę...

Kaszotto w piwie

Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na patelni na maśle. Dorzucić drobno pokrojony czos ...

Wróć do listy przepisów