
Z papryk wyciąć gniazda nasienne i pokroić w drobną kostkę. Papryczkę chili pozbawić pestek i też pokroić. Cebulę i czosnek posiekać. Z pomidorów usunąć nasiona, miąższ pokroić podobnie jak paprykę. Wszystkie warzywa przełożyć do miski i wymieszać. Przyprawić solą i pieprzem. Polać oliwą wymieszaną z octem jabłkowym. Dorzucić posiekaną pietruszkę i odstawić do przegryzienia.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W kolejnym odcinku Ewa przygotuje specjały kuchni regionalnej. Zacznie...
Pomidory i cebulę pokroić w plastry. Wymieszać i odstawić na chwilę...
Z grilla dla wegetarian!
Dynię przekroić na pół, wydrążyć, pokroić na ósemki. Ułożyć na blasze...
Pietruszkę obrać, pokroić w plastry i przesmażyć w garnku...