Pomidory umyć, osuszyć i ułożyć w słoiku z czosnkiem, kawałkiem chrzanu, koprem i gorczycą. Zalać wystudzoną solanką. Przykryć, ale nie zakręcać. Odstawić na 5-7 dni. Po tym czasie szczelnie zamknąć. Jeśli chcemy mieć pomidory małosolne, to należy zakręcić słoik po 2-3 dniach. Po otwarciu przechowywać w lodówce.
Podane proporcje wystarczą do wypełnienia 2-litrowego słoika.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem Ewa pokaże jak przyrządzić zupę szczawiową z dużą ilością jarzyn....
Znakomita przystawka na wigilijną wieczerzę!
Do przesianej mąki dodać jajko, posolić. Wlać wodę (ile zabierze), wyrobić. Łyżką for ...
Cukier puder połączyć z cynamonem. Jabłka obrać, pozbawić ogonków i szypułek, pokroić ...
Warstwowa, z majonezem!