/ Przepisy / Zalewajka na białej kiełbasie

Opis przygotowania

Kiełbasę pokroić w plasterki. Usmażyć na mocno rozgrzanym maśle. Dorzucić posiekaną cebulę. Gdy się zezłoci, dodać rozmrożone grzyby. Wymieszać i smażyć jeszcze przez chwilę.

Przełożyć do garnka. Wlać wywar z wędzonki, przyprawić majerankiem. Dodać zakwas – tylko klarowny płyn, bez osadu. Zagotować. Można przyprawić do smaku solą i pieprzem.

Podawać z jajkami przepiórczymi, chrzanem i kwaśną śmietaną.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 327
Ewa gotuje - odc. nr 327

Odcinek Wielkanocny. Ewa zacznie od zrobienia domowego majonezu –...

 

Podobne przepisy

Krem z liści botwinki

Na mięsie indyczym;-)

Zupa kurkowa

W sezonie grzybowym pozycja obowiązkowa! Pyszna zupa z kurkami, boczkiem i ziemniakami.

Chłodnik litewski

Botwinka na zimno;-)

Zupa włoska w chlebku

Tradycyjna potrawa z Toskanii...

Wróć do listy przepisów