Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Szwajcarska zupa serowa

Opis przygotowania

Cebulę posiekać i zeszklić w garnku na łyżce mocno rozgrzanego masła. Dodać resztę masła i dorzucić pieczywo pokrojone w kostkę. Wymieszać i smażyć razem przez chwilę.

Wlać kieliszek destylatu z wiśni, odparować. Zalać ciepłym wywarem jarzynowym i zagotować. Dodać ser starty na tarce jarzynowej. Wymieszać. Gdy się rozpuści, zmiksować i doprawić solą, świeżo zmielonym pieprzem i gałką muszkatołową.

Podawać z boczkiem i drobno posiekanym szczypiorkiem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 323
Ewa gotuje - odc. nr 323

W kolejnym odcinku programu Ewa zaprosi widzów na kulinarną podróż do jednego...

 

Podobne przepisy

Zalewajka z maślanką

Na leśnych, suszonych grzybach;-)

Krem z kiszonych ogórków

Ogórkowa nieco inaczej...

Grzybowa z koniakiem

Spróbujcie grzybowej z koniakiem. Warto, bo alkohol podkreśla smak i aromat darów lasu!

Wróć do listy przepisów