Cebulę posiekać i zeszklić w garnku na łyżce mocno rozgrzanego masła. Dodać resztę masła i dorzucić pieczywo pokrojone w kostkę. Wymieszać i smażyć razem przez chwilę.
Wlać kieliszek destylatu z wiśni, odparować. Zalać ciepłym wywarem jarzynowym i zagotować. Dodać ser starty na tarce jarzynowej. Wymieszać. Gdy się rozpuści, zmiksować i doprawić solą, świeżo zmielonym pieprzem i gałką muszkatołową.
Podawać z boczkiem i drobno posiekanym szczypiorkiem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W kolejnym odcinku programu Ewa zaprosi widzów na kulinarną podróż do jednego...
Buraki owinąć folią (każde warzywo oddzielnie) i wstawić do piekarnika...
W garnku podgrzać 1 1/2 l wody, wrzucić udko z kurczaka. Po 10 minutach dodać p ...
Kartoffelsuppe;-)
Mąkę razową wystarczy wsypać do słoja i zaparzyć gorąca wodą...