Udka zluzować. Oprószyć solą i pieprzem. Przełożyć do zamykanego naczynia.
W miseczce wymieszać paprykę słodką i ostrą, wlać sok z limonki, dorzucić igiełki rozmarynu, wlać oliwę. Wymieszać i polać mięso. Pojemnik przykryć i wstawić do lodówki na kilka godzin.
Zamarynowane udka ułożyć na ruszcie – upiec z obu stron, zaczynając od strony ze skórą.
Kapustę pokroić, przełożyć do miski. Przyprawić solą i pieprzem. Dodać majonez, dorzucić posiekany szczypiorek. Wymieszać i odstawić, by surówka się przegryzła.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Na początku długiego weekendu Ewa zaprasza na ucztę w stylu amerykańskim....
Flagowe danie peruwiańskiej kuchni chińskiej zwanej chifa!
Nóżki natrzeć solą, świeżo zmielonym pieprzem i czosnkiem przeciśniętym przez praskę. ...
Z piekarnika!
Z sosem pomidorowym;-)