/ Przepisy / Szarpana wieprzowina

Opis przygotowania

Cebulę obrać i pokroić w talarki, ułożyć na dnie naczynia żaroodpornego. Przecisnąć czosnek. Wlać ocet.

Mięso pokroić w plastry. W miseczce wymieszać paprykę z chili, cukrem i solą. Tak przygotowaną mieszanką przyprawić mięso. Plastry ułożyć na cebuli z czosnkiem. Naczynie przykryć i wstawić na 9 godzin do piekarnika, rozgrzanego do 90 st. C.

Upieczoną łopatkę przełożyć na deskę, poszarpać widelcem. Kromkę chleba posmarować musztardą, nałożyć wieprzowinę, przykryć drugą kromką. Przekroić na pół i podawać z ogórkiem kiszonym.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 302
Ewa gotuje - odc. nr 302

Na początku długiego weekendu Ewa zaprasza na ucztę w stylu amerykańskim....

 

Podobne przepisy

Bryzol ze stolicy

Mięso delikatnie rozklepać dłonią. Przyprawić z obu stron...

Spaghetti razowe

Z serem mascarpone i filetem z indyka;-)

Grillowane roladki z pstrąga

Z boczkiem i zielonymi szparagami;-)

Indyk w migdałach

Solidny kawał indyczej piersi pokroić w poprzek włókien na centymetrowe plastry. Mięs ...

Wróć do listy przepisów