
Cebulę obrać i pokroić w talarki, ułożyć na dnie naczynia żaroodpornego. Przecisnąć czosnek. Wlać ocet.
Mięso pokroić w plastry. W miseczce wymieszać paprykę z chili, cukrem i solą. Tak przygotowaną mieszanką przyprawić mięso. Plastry ułożyć na cebuli z czosnkiem. Naczynie przykryć i wstawić na 9 godzin do piekarnika, rozgrzanego do 90 st. C.
Upieczoną łopatkę przełożyć na deskę, poszarpać widelcem. Kromkę chleba posmarować musztardą, nałożyć wieprzowinę, przykryć drugą kromką. Przekroić na pół i podawać z ogórkiem kiszonym.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Na początku długiego weekendu Ewa zaprasza na ucztę w stylu amerykańskim....
Na patelni roztopić masło, dolać sos sojowy i miód. Włożyć kurze udka (wcześniej umyt ...
Na patelni stopić masło. Gdy się spieni, dodać posiekaną cebulę, podsmażyć (aż się ze ...
Placek ziemniaczany po helwecku;-)
Czosnek posiekać, podsmażyć na mocno rozgrzanym maśle. Dorzucić szpinak...