/ Przepisy / Lody z zieloną herbatą

Opis przygotowania

Mleczko kokosowe włożyć do lodówki, aby się schłodziło (najlepiej na całą noc). Do garnuszka wlać wodę, posłodzić i zagotować, po czym odstawić do wystudzenia. Wsypać zieloną herbatę i dokładnie wymieszać. Wlać mleczko kokosowe i sok z limonki. Schłodzić w lodówce. Przełożyć do maszynki do lodów i mieszać przez ok. 40 minut. Podawać z wiśniami w syropie.

Jeśli nie mamy maszynki do lodów, to zimną masę wstawiamy do zamrażarki, po godzinie dokładnie mieszamy. Mrozimy przez kilka godzin, mieszając co godzinę.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 301
Ewa gotuje - odc. nr 301

Kolejny odcinek inspirowany będzie kuchnią japońską. Gotowanie rozpocznie...

 

Podobne przepisy

Matcha-misu

Deser a'la tiramisu z zieloną herbatą...

Grillowane brzoskwinie z kremem mascarpone

Z truskawkami i prażonymi płatkami migdałów!

Placek gąsienica

Do białek dodać szczyptę soli, ubić pianę, pod koniec ubijania utrwalić cukrem. Dodać ...

Ciasto czekoladowe z buraczkami

Biszkopt z warzywami? Czemu nie!

Wróć do listy przepisów