Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Dorsz zapiekany z mozzarellą

Opis przygotowania

Cukinie umyć i pokroić w plasterki. Ułożyć na dnie 4 naczyń żaroodpornych. Przyprawić solą, pieprzem i papryką. Następnie ułożyć rybę, przyprawioną solą i pieprzem. Na rybie położyć przekrojone na pół pomidorki koktajlowe, dorzucić czosnek, przykryć mozzarellą pokrojoną w plastry. Oprószyć solą.

Piec przez 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st. C. Podawać udekorowane listkami bazylii.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 227
Ewa gotuje - odc. nr 227

Im chłodniej na polu, czy też jak kto woli, na dworze, tym częściej sięgamy...

 

Podobne przepisy

Tatar z dorsza i awokado

Befsztyk tatarski z... ryby!

Dorsz na bloku solnym

Filety podzielić na mniejsze kawałki i oprószyć świeżo zmielonym pieprzem...

Lohikeitto, czyli fińska zupa rybna

Z łososiem i pstrągiem zawojskim!

Karp w sosie cebulowym

Świąteczna ryba nieco inaczej!

Wróć do listy przepisów