/ Przepisy / Krem jarzynowy z imbirem

Opis przygotowania

Mięso umyć i włożyć do garnka, zalać 2 l wody, dodać liście laurowe i ziele angielskie, przyprawić solą, przykryć i ugotować (w szybkowarze 15 minut).

Warzywa umyć, obrać i pokroić w plastry (za wyjątkiem kalafiora). Przesmażyć na łyżce masła lub oliwy – zaczynając od najtwardszych jarzyn korzeniowych. Przełożyć do garnka z bulionem, dodać różyczki kalafiora. Przyprawić chili oraz imbirem i gotować do miękkości (w szybkowarze 5 minut).

Po ugotowaniu wyłowić mięso, liście laurowe i ziele angielskie. Zupę zmiksować na gładki krem. Podawać z kawałkami ugotowanego kurczaka oraz kleksem śmietany i natką pietruszki.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 227
Ewa gotuje - odc. nr 227

Im chłodniej na polu, czy też jak kto woli, na dworze, tym częściej sięgamy...

 

Podobne przepisy

Jarzynówka

W stylu włoskiej minestrone...

Szwajcarska zupa serowa

Pożywna zupa szwajcarskich górali!

Rosół z pierożkami

A pierożki z białą kiełbasą;-)

Zupa z suszu

Tradycyjny kompot - tyle, że na talerzu!

Wróć do listy przepisów