Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Pędzelkiem dokładnie rozprowadzić w każdym zakamarku silikonowej formy (można użyć foremek do lodu). Odstawić do zamrażarki, by czekolada zastygła. Czynności powtórzyć jeszcze raz (w garnku powinna nam zostać 1/3 czekolady).
Białą czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Dodać śmietankę, sok z pomarańczy, skórkę pomarańczową oraz likier. Dokładnie wymieszać. Odstawić do wystudzenia.
Łyżeczką nałożyć nadzienie do foremek i odstawić do zamrażarki. Gdy zastygnie, nałożyć resztę gorzkiej czekolady i ponownie odstawić do chłodu.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem fascynacja lekką kuchnią śródziemnomorską! Ewa przyrządzi szybki...
Biszkopt z galaretką i bananem;-)
Oddzielam białka od żółtek. Do żółtek dodaję przesianą mąkę kukurydzianą z proszkiem ...
Jajka zmiksować z cukrem. Umieścić w kąpieli wodnej i miksować jeszcze przez 3-4 minu ...
Mąkę i masło wysiekać nożem. Dolać śmietanę, wyrobić, włożyć do lodówki na 2 godziny. ...