Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Ciasteczka witraże

Opis przygotowania

Ciepłe masło utrzeć mikserem, stopniowo dodaj±c cukier, jajka i cukier waniliowy. Na stolnicę przesiać m±kę i proszek do pieczenia, dodać sól. M±kę z proszkiem i sol± stopniowo dodać do masy ma¶lano-jajecznej (cały czas mieszaj±c). Je¶li ciasto jest zbyt kleiste, dodać m±kę.

Zawin±ć w folię i schować do lodówki na co najmniej godzinę. Schłodzone ciasto rozwałkować na grubo¶ć 1/2 cm. Szklank± lub specjalnym pier¶cieniem wyci±ć koła. Ciasteczka ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Foremk± w kształcie serca wyci±ć ¶rodki. Landrynki rozdrobnić w moĽdzierzu.

Każde ciasteczko wypełnić miałem landrynkowym. Piec 8-12 minut w 180 st. C. Odstawić do wystudzenia.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WY¦LIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 57
Ewa gotuje - odc. nr 57

W kolejnym odcinku swojego autorskiego programu kulinarnego Ewa Wachowicz...

 

Podobne przepisy

Placek z kisielem brzoskwiniowym

Białka oddzielić od żółtek. Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Białka ubić n ...

Muffiny z bananem

M±kę przesiać z proszkiem do pieczenia. Dodać pozostałe składniki i wyrobić na jednol ...

Ciasto herbatnikowe bez pieczenia

Dno foremki (24x40 cm) wyłożyć połow± herbatników. Na mleku ugotować budyń i, gdy prz ...

Tarta dwukolorowa z truskawkami

M±kę przesiać na stolnicę – wraz z sod± oczyszczon±...

Wróć do listy przepisów