
Ciepłe masło utrzeć mikserem, stopniowo dodaj±c cukier, jajka i cukier waniliowy. Na stolnicę przesiać m±kę i proszek do pieczenia, dodać sól. M±kę z proszkiem i sol± stopniowo dodać do masy ma¶lano-jajecznej (cały czas mieszaj±c). Je¶li ciasto jest zbyt kleiste, dodać m±kę.
Zawin±ć w folię i schować do lodówki na co najmniej godzinę. Schłodzone ciasto rozwałkować na grubo¶ć 1/2 cm. Szklank± lub specjalnym pier¶cieniem wyci±ć koła. Ciasteczka ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Foremk± w kształcie serca wyci±ć ¶rodki. Landrynki rozdrobnić w moĽdzierzu.
Każde ciasteczko wypełnić miałem landrynkowym. Piec 8-12 minut w 180 st. C. Odstawić do wystudzenia.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W kolejnym odcinku swojego autorskiego programu kulinarnego Ewa Wachowicz...
Białka oddzielić od żółtek. Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Białka ubić n ...
M±kę przesiać z proszkiem do pieczenia. Dodać pozostałe składniki i wyrobić na jednol ...
Dno foremki (24x40 cm) wyłożyć połow± herbatników. Na mleku ugotować budyń i, gdy prz ...
M±kę przesiać na stolnicę – wraz z sod± oczyszczon±...