Tym razem fascynacja lekką kuchnią śródziemnomorską! Ewa przyrządzi szybki krem z pieczonych pomidorów i pomarańczy. Na danie główne będzie pstrąg na sałacie z pomidorkami, pomarańczą i winegretem wprost z patelni. A na deser pyszne domowe czekoladki – też z pomarańczą! "Pomysł na podanie smażonej ryby na sałacie podpatrzyłam u Witka Iwańskiego, z którym w Polsat Café prowadzę mój drugi program kulinarny "Przez żołądek do serca"" - mówi Wachowicz. "Potrawa jest bardzo szybka w przygotowaniu, w smaku naprawdę znakomita!" - dodaje Ewa.
Pomidory ułożyć w naczyniu żaroodpornym, dodać pokrojoną na kawałki cebulę oraz czosn ...
Sałatę porwać na talerz (oprócz rzymskiej). Dodać przekrojone na pół pomidorki koktaj ...
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Pędzelkiem dokładnie rozprowadzić w każdym zaka ...