Marchewkę poszatkować do miski na szatkownicy do ogórków lub pokroić w cienkie krążki.
Czosnek przecisnąć przez praskę, dodać drobno posiekaną czerwoną papryczkę chili oraz papryczkę zieloną, pokrojoną w plasterki. Dolać sok z cytryny. Dodać cukier i dokładnie wymieszać. Dolać oliwę, dorzucić posiekaną natkę pietruszki.
Sos wymieszać i przelać na marchewkę. Odstawić, by surówka się przegryzła.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Powszechnie wiadomo, że większość mężczyzn nie jada kalafiora oraz ucieka...
Warstwowa!
Dodatek do mięs lub sałatek...
Liście sałaty i radichio podrzeć, wrzucić do miski, dodać rukolę oraz wyczyszczoną i ...
Sałaty poszarpać do miski. Z soku z limonki, soli, miodu, wasabi i oleju przygotować ...