/ Przepisy / Żeberka na ostro

Opis przygotowania

Żeberka pokroić na mniejsze kawałki. W zamykanym naczyniu połączyć składniki marynaty - sos Worcester, ostrą paprykę w proszku i przeciśnięty przez praskę czosnek. Włożyć żeberka i starannie pokryć marynatą. Przykryć i włożyć do lodówki na kilka godzin.

Następnie obsmażyć na oleju. Podlać sokiem z ananasa. Dodać tabasco, wycisnąć sok z limonki. Pod przykryciem dusić do miękkości.

Podawać z surówką z marchewki, purée z kalafiora i dipem czosnkowym.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 196
Ewa gotuje - odc. nr 196

Powszechnie wiadomo, że większość mężczyzn nie jada kalafiora oraz ucieka...

 

Podobne przepisy

Steki z salsą pomidorową

Wołowina z rusztu!

Dorsz w warzywach z ananasem

Orientalna wersja ryby po grecku...

Roladki z indyka

Mięso pokroić w plastry – najlepiej delikatnie naciąć nożem...

Kołacz zawojski

Słony przysmak spod Babiej Góry...

Wróć do listy przepisów