Zacząć od marynaty. Do miseczki wycisnąć sok z limonki. Dodać ocet ryżowy. Posolić i posłodzić.
Ogórki obrać i pokroić w kostkę. Wrzucić do zaprawy, wymieszać i odstawić na kilka minut.
Jajka ugotować na twardo. Wystudzić i obrać. Przełożyć do dużej miski i rozgnieść widelcem. Dodać posiekany szczypiorek, majonez i zamarynowane ogórki (bez marynaty). Przyprawić świeżo zmielonym pieprzem i dobrze wymieszać. Na końcu dodać sezam.
Podawać z roszponką i pieczywem. Można udekorować limonką.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W sobotę przed Niedzielą Palmową warto pomyśleć o potrawach, które urozmaicą...
Rukolę opłukać, osuszyć, odciąć twarde końce, porwać na kawałki. Pomidory osączyć z o ...
Sałaty poszarpać do miski. Dorzucić oliwki, kapary, pokrojone pomidory, jajka, pa ...
Znakomity dodatek do wędlin!
Sałaty poszarpać do miski. Z soku z limonki, soli, miodu, wasabi i oleju przygotować ...