Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Sernik bananowy

Opis przygotowania

Twarożek zemleć wraz z obranymi ze skórki bananami, połączyć z żółtkami, miodem, ubitą na sztywno pianą z białek (ze szczyptą soli) oraz cukrem waniliowym. Dorzucić rodzynki namoczone w wodzie.

Przełożyć do formy (tortownica o średnicy 28 cm) wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą. Wyrównać, posypać wiórkami kokosowymi i upiec w piekarniku nagrzanym do temp. 180 st. C (60-70 minut).

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 44
Ewa gotuje - odc. nr 44

W kolejnym odcinku swojego magazynu kulinarnego Ewa Wachowicz upiecze na...

 

Podobne przepisy

Ciasteczka kokosowe z chia, czekoladą i żurawiną

Bez glutenu i bez laktozy - na mleku roślinnym, dla wegan!

Miodownik

Ciasto z miodem i orzechami;-)

Bułeczki z dynią

Mocno pomarańczowe;-)

Baba drożdżowa z dżemem malinowym

Cudnie wygląda... A jak smakuje!

Wróć do listy przepisów