Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Migdałowa babka winna

Opis przygotowania

Miękkie masło, cukier i cukier waniliowy utrzeć na puszystą masę. Stopniowo dodać po jednym żółtku. Dosypać mąkę migdałową, mąkę kartoflaną, sodę, kardamon (roztarty w moździerzu) i kakao. Dokładnie zmiksować. Na samym końcu dolać wino.

Z białek i soli ubić sztywną pianę. Delikatnie wmieszać do ciasta. Dorzucić posiekane migdały. Przelać do formy na babkę (wysmarowaną masłem i wysypaną mąką migdałową). Wyrównać i posypać posiekanymi migdałami. Piec przez 1 godzinę w temp. 180 st. C.

Udekorować cukrem pudrem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 226
Ewa gotuje - odc. nr 226

W programie zobaczymy jak przygotować meksykańską tortillę na mące gryczanej,...

 

Podobne przepisy

Sernik bananowy

Twarożek zemleć wraz z obranymi ze skórki bananami, połączyć z żółtkami, miodem, ubit ...

Mazurki na drożdżowym spodzie

Pięknie udekorowane!

Makowiec z jabłkami

Receptura z domu rodzinnego!

Tort makowy z brzoskwiniami

Z kremem waniliowym!

Wróć do listy przepisów