Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Łosoś w trocinach wędzony

Opis przygotowania

Na patelnię wsypać trociny, przykryć folią aluminiową, ponakłuwać. Surową rybę oprószyć solą, ułożyć na folii, przykryć i postawić na ogniu.

Uwędzoną rybę zestawić z kuchenki i zostawić jeszcze na chwilę pod przykryciem. Podawać z sałatą z sosem winegret. Łososia można skropić sokiem z cytryny.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 76
Ewa gotuje - odc. nr 76

Tym razem dieta rybna, bogata w kwasy omega-3. Najpierw Ewa Wachowicz uwędzi...

 

Podobne przepisy

Domowy chrzan

Świeżo tarty, na occie jabłkowym!

Bułeczki

Domowe pieczywo;-)

Chleb czosnkowy

Drożdże przełożyć do miseczki, wsypać łyżeczkę cukru, wlać 100 ml letniej wody, wymieszać i odstawić...

Talerz śródziemnomorski

Wariacja na temat caprese;-)

Wróć do listy przepisów