Sól uprażyć na suchej patelni. Dodać sezam, wymieszać i na małym ogniu prażyć przez 10 minut. Utrzeć w moździerzu. Przełożyć do słoiczka. Przechowywać w lodówce. Używać jako przyprawy do potraw.
Z awokado usunąć pestkę, łyżką wyjąc miąższ. Pokroić w plastry i ułożyć na pieczywie. Skropić sokiem z cytryny i przyprawić gomasio. Obok ułożyć przekrojone na pół pomidorki koktajlowe.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
To już czterechsetny, jubileuszowy odcinek „Ewa gotuje“! A...
omidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki i usunąć gniazda nasienne...
Awokado rozkroić, pozbawić pestki, miąższ wybrać łyżką, rozdrobnić widelcem. Połączyć ...
Idealne śniadanie przed wyjściem w góry!
Kiełbasę usmażyć na patelni lub upiec na grillu. Pieczywo...