Na patelni roztopić masło, dolać sos sojowy i miód. Włożyć kurze udka (wcześniej umyte i osuszone). Przykryć i dusić na wolnym ogniu do miękkości (co trwa ok. pół godziny). Ważne, by w trakcie duszenia często obracać mięso, aby z obu stron równomiernie pokryło się glazurą.
W tym czasie ugotować ryż na sypko. W garnku rozpuścić łyżkę masła i wrzucić szklankę ryżu. Gdy ziarenka zrobią się szkliste, zalać dwiema szklankami wody, posolić do smaku i gotować na małym ogniu ok. 20 minut (do miękkości).
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W tym odcinku Ewa Wachowicz przygotuje kurze udka w glazurze z miodu i...
Nóżki natrzeć solą, świeżo zmielonym pieprzem i czosnkiem przeciśniętym przez praskę. ...
Ziemniaki i kapustę ugotować w oddzielnych garnkach...
I serem żółtym...
Cielęcinę pokroić w kostkę (jak na gulasz). Do plastikowego worka wsypać mąkę, wrzuci ...