
Na patelni roztopić masło, dolać sos sojowy i miód. Włożyć kurze udka (wcześniej umyte i osuszone). Przykryć i dusić na wolnym ogniu do miękkości (co trwa ok. pół godziny). Ważne, by w trakcie duszenia często obracać mięso, aby z obu stron równomiernie pokryło się glazurą.
W tym czasie ugotować ryż na sypko. W garnku rozpuścić łyżkę masła i wrzucić szklankę ryżu. Gdy ziarenka zrobią się szkliste, zalać dwiema szklankami wody, posolić do smaku i gotować na małym ogniu ok. 20 minut (do miękkości).
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W tym odcinku Ewa Wachowicz przygotuje kurze udka w glazurze z miodu i...
Słodko-kwaśne, w stylu azjatyckim...
Szybki obiad;-)
Brokuł i kalafiora podzielić na cząstki, pora pokroić na 3-centymetrowe kawałki. Wszy ...
I serem pleśniowym...