Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Kurze paluszki w orzechach

Opis przygotowania

Mięso pokroić na „paluszki”. Przyprawić solą i pieprzem. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę, wymieszać z bułką tartą. Orzechy drobno posiekać. „Paluszki” panierować w pianie z bułką tartą i orzechach.

Usmażyć w głębokim oleju (np. arachidowym). Odsączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.

Podawać z dipem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 20
Ewa gotuje - odc. nr 20

Tym razem Ewa Wachowicz odwiedza krakowskie I Liceum Ogólnokształcące im....

 

Podobne przepisy

Wrapy do szkoły

Zamiast klasycznych kanapek...

Masło czosnkowe

W moździerzu wymieszać...

Placuszki z cukinii

Cukinie umyć, odciąć końce i bez obierania zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Jeżeli ...

Smalec wieprzowy z jabłkiem

Myśląc o PRL-u, mówię o smalcu... Lecz nie o takim z "mięsnego", a o domowym smalczyku z jabłkiem!

Wróć do listy przepisów