Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Kurze paluszki w orzechach

Opis przygotowania

Mięso pokroić na „paluszki”. Przyprawić solą i pieprzem. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę, wymieszać z bułką tartą. Orzechy drobno posiekać. „Paluszki” panierować w pianie z bułką tartą i orzechach.

Usmażyć w głębokim oleju (np. arachidowym). Odsączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.

Podawać z dipem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 20
Ewa gotuje - odc. nr 20

Tym razem Ewa Wachowicz odwiedza krakowskie I Liceum Ogólnokształcące im....

 

Podobne przepisy

Liptauer

Słynna pasta kanapkowa!

Oliwki z imbirem, marchewką i miodem

Marchewkę obrać i pokroić w cienkie, długie paski...

Pasty kanapkowe

Do miksera wrzucić rozdrobnione mięso z indyka, dodać musztardę, majonez, ser i czosn ...

Domowy majonez

Słynny sos z Mahon;-)

Wróć do listy przepisów