
Wieprzowinę pokroić w dużą kostkę. Zamarynować w czosnku, liściu laurowym, zielu angielskim i odrobinie soli.
W kociołku rozgrzać smalec. Wrzucić pokrojoną w piórka cebulę. Dodać mięso i obsmażyć z każdej strony. Zalać piwem i podgrzewać tak długo, aż mięso zmięknie.
Dorzucić posiekaną kapustę kiszoną. Wlać przecier pomidorowy. Przyprawić solą i pieprzem. Posłodzić miodem. Dorzucić drobno pokrojone ogórki kiszone. Zdjąć z ognia, dodać posiekaną natkę pietruszki, wymieszać i od razu podawać.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Korzystając z pięknej, choć jesiennej, aury Ewa wybierze się na krótką...
Żeberka pokroić na mniejsze kawałki. W zamykanym naczyniu połączyć składniki marynaty ...
Pstrąga wypatroszyć, odciąć ogon i głowę - tuż za skrzelami. Naciąć na grzbiecie (wzd ...
Inspirowane... roladą śląską!
Gorczycę, pieprz, ziele angielskie i jałowiec uprażyć na patelni. Wsypać do 2 1/2 l w ...