
Masło, cukier, cukier waniliowy i sól utrzeć na puszyst± masę. Stopniowo dodać po jednym żółtku. M±kę i proszek do pieczenia przesiać do ciasta. Dodać pozostałe składniki.
Na końcu delikatnie wmieszać pianę z białek, ubit± ze szczypt± soli. Piec w formie z kominkiem (¶rednica 28 cm), w temp. 170 st. C przez 60-70 minut.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W Sobotę Wielkanocn± Ewa Wachowicz zaprosi na tradycyjne polskie potrawy....
Galaretki rozpu¶cić w 2 szklankach gor±cej wody. Czekoladę połamać na kawałki, wrzuci ...
M±kę przesiać z proszkiem do pieczenia, wysiekać z zimnym masłem. Żółtka utrzeć z cuk ...
Oddzielam białka od żółtek. Do żółtek dodaję przesian± m±kę kukurydzian± z proszkiem ...
Białka oddzielić od żółtek i ubić ze szczypt± soli. Utrwalić cukrem...