Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Babka z czerwonym winem

Opis przygotowania

Masło, cukier, cukier waniliowy i sól utrzeć na puszyst± masę. Stopniowo dodać po jednym żółtku. M±kę i proszek do pieczenia przesiać do ciasta. Dodać pozostałe składniki.

Na końcu delikatnie wmieszać pianę z białek, ubit± ze szczypt± soli. Piec w formie z kominkiem (¶rednica 28 cm), w temp. 170 st. C przez 60-70 minut.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WY¦LIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 97
Ewa gotuje - odc. nr 97

W Sobotę Wielkanocn± Ewa Wachowicz zaprosi na tradycyjne polskie potrawy....

 

Podobne przepisy

Ciasto czekoladowe z fasoli

Bez grama m±ki...

Piwne tiramisu

Z musem malinowym;-)

Ciasteczka imbirowe

M±kę z kakao przesiać na stolnicę, dodać szczyptę soli, cukier puder, cukier waniliow ...

Babka ucierana

Wielkanocny klasyk!

Wróć do listy przepisów