Grzyby zalać wrzątkiem i odstawić na noc. Namoczone grzyby wyłowić i włożyć do kaszy. Delikatnie zlać wodę spod grzybów (tak, by cały osad pozostał w garnku) i zalać nią kaszę. Dodać masło. Uzupełnić wodą do poziomu 2 cm powyżej kaszy. Posolić do smaku.
Gotować na małym ogniu, aż kasza wchłonie cały płyn (ok. 20 minut). Uważać, by się nie przypaliła. W razie potrzeby dolać wodę.
Podawać z wiórkami chłodnego masła.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Pierwszy odcinek programu "Ewa gotuje" będzie utrzymany w stylistyce świątecznej...
Bakłażana opiec na ruszcie, przykryć lub przełożyć do wędzarni. Po upieczeniu przekro ...
Na occie winnym!
Z lodowatego wina, mąki i jajka zrobić w misce jednolite ciasto - dużo rzadsze niż na ...
Oliwki odcedzić z zalewy, przełożyć do miski, dodać mozzarellę (najlepiej w kulkach). ...