/ Przepisy / Pietruszka kiszona

Opis przygotowania

Pietruszkę z natką ciasno, ale ostrożnie, by nie uszkodzic natki, upchnąć w słoiku. Dorzucić czosnek i ziarenka pieprzu. Zalać solanką (wodę zagotować z solą i wystudzić). Na górę wlać trochę oliwy, słoik zamknąć i odstawić na 3-4 tygodnie.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 435
Ewa gotuje - odc. nr 435

Kolejny odcinek programu zacznie się od przyrządzenia dyni piżmowej. Warzywo...

 

Podobne przepisy

Salsa paprykowa

Na ostro!

Ogórkowa na małosolnych

Cebulę pokroić w drobną kostkę. Zeszklić w garnku na maśle...

Pomidorówka dla dzieciaka

Kremowa zupa, w której sprytnie "schowały" się warzywa...

Wróć do listy przepisów