Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Pietruszka kiszona

Opis przygotowania

Pietruszkę z natką ciasno, ale ostrożnie, by nie uszkodzic natki, upchnąć w słoiku. Dorzucić czosnek i ziarenka pieprzu. Zalać solanką (wodę zagotować z solą i wystudzić). Na górę wlać trochę oliwy, słoik zamknąć i odstawić na 3-4 tygodnie.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 435
Ewa gotuje - odc. nr 435

Kolejny odcinek programu zacznie się od przyrządzenia dyni piżmowej. Warzywo...

 

Podobne przepisy

Ziemniaki po irlandzku

Z boczkiem i serem cheddar...

Gratin

Formę żaroodporną (26 cm x 26 cm) wysmarować masłem. Śmietankę wymieszać z mlekiem...

Bakłażany pod parmezanem

Włoski klasyk - bakłażany zapiekane z sosem pomidorowym, mozzarellą i parmezanem.

Chłodnik z żółtych pomidorów

Z melonem i papryką;-)

Wróć do listy przepisów