Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Zupa grzybowa z kaszą

Opis przygotowania

Masło roztopić w garnku i usmażyć na nim pokrojone w kostkę cebule. Dorzucić grzyby pokrojone na mniejsze kawałki. Wymieszać i usmażyć. Podlać winem. Odparować. Zalać gorącym wywarem jarzynowym.

Kaszę przesypać na sito i wypłukać pod bieżącą wodą. Wrzucić do garnka. Przykryć i gotować do miękkości.

Dorzucić posiekany świeży tymianek. Przyprawić pieprzem.

Na talerzu udekorować natką pietruszki.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 554
Ewa gotuje - odc. nr 554

W kolejnym odcinku programu Ewa Wachowicz przygotuje trzydaniowy obiad...

 

Podobne przepisy

Krem z pieczonych buraków

Buraki owinąć folią (każde warzywo oddzielnie) i wstawić do piekarnika...

Rosół pieczony

Na połówce kury i wołowinie;-)

Żurek benedyktyński

Z twarogiem;-)

Zupa z kaszą jaglaną

Na wywarze z indyka...

Wróć do listy przepisów