
Masło roztopić w garnku i usmażyć na nim pokrojone w kostkę cebule. Dorzucić grzyby pokrojone na mniejsze kawałki. Wymieszać i usmażyć. Podlać winem. Odparować. Zalać gorącym wywarem jarzynowym.
Kaszę przesypać na sito i wypłukać pod bieżącą wodą. Wrzucić do garnka. Przykryć i gotować do miękkości.
Dorzucić posiekany świeży tymianek. Przyprawić pieprzem.
Na talerzu udekorować natką pietruszki.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W kolejnym odcinku programu Ewa Wachowicz przygotuje trzydaniowy obiad...
Słodka, kwaśna, z makiełkami...
Bez zabielania!
Podudzia umyć, włożyć do garnka. Dorzucić liście laurowe i ziele angielskie, zalać wodą...
Marchewki, pietruszkę i selera pokroić na kawałki, pora obrać z wierzchnich liści, ce ...