/ Przepisy / Węgierska gulaszowa

Opis przygotowania

Smalec roztopić w garnku o grubym dnie. Wrzucić i zeszklić cebulę. Dodać posiekany czosnek. Wsypać i skarmelizować paprykę.

Wrzucić pokrojone w kostkę mięso. Przesmażyć. Wlać wino. Odparować.

Zalać bulionem, przyprawić liściem laurowym i mielonym kminkiem. Dorzucić pomidory (pokrojone w kostkę, sam miąższ, bez wody i pestek). Przykryć i gotować przez ok. ½ godziny.

Po tym czasie dodać pokrojone w kostkę papryki oraz ziemniaki. Gotować tak długo, aż ziemniaki będą miękkie. Można przyprawić do smaku solą i pieprzem, ew. pikantną papryką.

Podawać w kociołku.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 294
Ewa gotuje - odc. nr 294

Tym razem Ewa postanowiła zabrać widzów w kulinarną podróż, której kolejne...

 

Podobne przepisy

Pomidorowa z papryką i ogórkami

Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni na łyżce oliwy. Gdy stanie się szklista, dodać paprykę...

Zupa piwna na boczku z grzybami

Polewka po staropolsku warzona...

Zupa-krem z kukurydzy

Meksykański klasyk w orientalnym wydaniu...

Tajska zupa rybna

Do garnka wlać wodę i mleczko kokosowe. Postawić na gazie. Trawę cytrynową przeciąć n ...

Wróć do listy przepisów