Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Chłodnik ze szczawiu

Opis przygotowania

Szczaw umyć i osuszyć. Następnie posiekać i podsmażyć na patelni na maśle. Podlać odrobiną rosołu. Przetrzeć przez sito wprost do garnka. Wlać kwaśne mleko, śmietankę i resztę rosołu. Wymieszać. Wsypać posiekany koperek. Dodać pokrojone ogórki. Posolić. Przyprawić pieprzem.

Podawać na zimno z połówkami jajek ugotowanych na twardo. Można udekorować jadalnymi kwiatami.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 546
Ewa gotuje - odc. nr 546

Jesienią 2025 roku w „Ewa gotuje” będzie dużo produktów, które...

 

Podobne przepisy

Gołąbki w liściach jarmużu

Liście jarmużu obgotować w wodzie z solą i octem...

Pikle z rzodkiewek

Dodatek do potraw, składnik sałatek...

Szaszłyki z warzyw i oscypka

Z grilla dla wegetarian!

Marchewka z imbirem i żurawiną

Marchewkę pokroić na plasterki. Imbir obrać...

Wróć do listy przepisów