Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Zupa śliwkowa

Opis przygotowania

Śliwki umyć, przekroić na pół. Usunąć pestki. W garnku rozgrzać masło. Wrzucić owoce. Podsmażyć. Przyprawić goździkami i cynamonem. Zalać wodą. Przykryć i dusić do miękkości.

Zupę zmiksować. Zagęścić kisielem rozrobionym w niewielkiej ilości zimnej wody. Posłodzić.

Podawać z makaronem i kleksem kwaśnej śmietany. Udekorować miętą.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 551
Ewa gotuje - odc. nr 551

Ewa uwielbia góry, więc kolejny program zacznie w Beskidzie Wyspowym. Zanim...

 

Podobne przepisy

Wege kapuśniak

Klasyk, ale bez mięsa...

Krem dyniowy z masłem orzechowym

Zupa z dyni o smaku... orzechów! Czemu nie;-)

Barszcz biały na otrębach

Na wielkanocne śniadanie;-)

Wróć do listy przepisów