Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Zupa jarzynowo-szczawiowa

Opis przygotowania

Warzywa obrać, umyć i pokroić w drobną kostkę. Przesmażyć w garnku na maśle. Zalać wodą, przyprawić domową mieszanką przypraw i ugotować (można użyć domowego rosołu).

Pod koniec dorzucić lubczyk i posiekany szczaw. Zabielić śmietaną. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 393
Ewa gotuje - odc. nr 393

Tym razem Ewa pokaże jak przyrządzić zupę szczawiową z dużą ilością jarzyn....

 

Podobne przepisy

Lohikeitto, czyli fińska zupa rybna

Z łososiem i pstrągiem zawojskim!

Zupa kalafiorowa z mascarpone

Najlepsza jest z młodych warzyw!

Rosół na jagnięcinie

Rosół nieco inaczej, bo na... jagnięcinie!

Chłodnik z żółtych pomidorów

Z melonem i papryką;-)

Wróć do listy przepisów