Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Zupa jarzynowo-szczawiowa

Opis przygotowania

Warzywa obrać, umyć i pokroić w drobną kostkę. Przesmażyć w garnku na maśle. Zalać wodą, przyprawić domową mieszanką przypraw i ugotować (można użyć domowego rosołu).

Pod koniec dorzucić lubczyk i posiekany szczaw. Zabielić śmietaną. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 393
Ewa gotuje - odc. nr 393

Tym razem Ewa pokaże jak przyrządzić zupę szczawiową z dużą ilością jarzyn....

 

Podobne przepisy

Zupa misoshiru

Warzywa obrać, włożyć do garnka, dodać glon konbu...

Turecka zupa jogurtowa

Yayla çorbası - czyli zupa z górskich pastwisk...

Krem z kalafiora

Na orientalną nutę;-)

Koperkowa z ziemniakami

Na jarzynie jak do rosołu i koperku do kiszenia ogórków ugotować wywar...

Wróć do listy przepisów