Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Straciatella

Opis przygotowania

Rosół zagotować. Jajka wybić do miski. Przyprawić gałką muszkatołową. Zetrzeć kawałek parmezanu, roztrzepać i małym strumykiem wlać na gorący rosół. Zagotować. Można doprawić do smaku solą i pieprzem.

Na talerzu udekorować posiekaną natką pietruszki. Podawać z grzankami z masłem cytrynowym.

Masło przełożyć do miski i zmiksować. Dodać skórkę otartą z cytryn (wcześniej owoce wyszorować i sparzyć wrzątkiem) oraz świeżo wyciśnięty sok. Dorzucić posiekany tymianek. Posolić i dobrze wymieszać. Nałożyć na folię spożywczą i zwinąć w wałeczek. Schłodzić w lodówce.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 547
Ewa gotuje - odc. nr 547

Tym razem kuchnia włoska. Kolejny odcinek zacznie się od straciatelli....

 

Podobne przepisy

Pomidorowa zupa rybna

Mocno pikantna, z warzywami;-)

Zupa cebulowa

Przysmak z Lubelszczyzny.

Żurek benedyktyński

Z twarogiem;-)

Wróć do listy przepisów