Jagnięcinę włożyć do garnka z zimną wodą i postawić na małym ogniu. Przyprawić liśćmi laurowymi, zielem angielskim i solą. Gdy się zagotuje, zebrać szumowiny i gotować dalej tak długo, aż mięso zacznie mięknąć.
Dodać marchewki, pietruszki, seler i czosnek oraz całe jabłko (w skórce). Dorzucić opaloną nad ogniem cebulę. Przykryć i gotować przez ½ godziny.
Na głęboki talerz nałożyć kawałek combra z kostką, trochę marchewki oraz ugotowane ziemniaki. Zalać rosołem. Udekorować listkami mięty.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Polska jagnięcina wraca do łask! Do tej pory jej zalety znali przede wszystkim...
Pietruszkę obrać, pokroić w plastry i przesmażyć w garnku...
Najlepsza jest z młodych warzyw!
Brokuły umyć, różyczki odciąć. Łodygi obrać ze skórki i pokroić na kawałki. Wrzucić d ...
Kalarepy obrać i pokroić w słupki, ziemniaki i cebulę w kostkę...