Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Zupa z fasoli i suszonych śliwek

Opis przygotowania

Fasolę zalać wodą i odstawić na całą noc. Następnego dnia odcedzić na sicie, przepłukać pod bieżącą wodą i przełożyć do garnka. Zalać świeżą wodą, przyprawić majerankiem i ugotować niemalże do miękkości. Dorzucić warzywa starte na grubych oczkach oraz pokrojone w paski suszone śliwki. Przykryć i ugotować.

Cebulę posiekać w drobną kostkę i zrumienić na maśle. Dodać do zupy. Wymieszać i doprawić świeżo zmielonym pieprzem.

Na talerzu udekorować świeżym majerankiem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 440
Ewa gotuje - odc. nr 440

Niecały tydzień przed Bożym Narodzeniem Ewa przygotuje potrawy wigilijne....

 

Podobne przepisy

Barszcz czerwony zabielany

Przygotować zakwas. Buraki obrać i pokroić na kawałki, zalać letnią, wcześniej przegotowaną, wodą...

Ramen na indyku

Rosół na orientalną nutę...

Gazpacho

Kromki chleba pokruszyć na małe kawałki (bez skórki) do miski i zalać wodą. Pomid ...

Wróć do listy przepisów