Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Chłodnik ze szczawiu

Opis przygotowania

Szczaw umyć i osuszyć. Następnie posiekać i podsmażyć na patelni na maśle. Podlać odrobiną rosołu. Przetrzeć przez sito wprost do garnka. Wlać kwaśne mleko, śmietankę i resztę rosołu. Wymieszać. Wsypać posiekany koperek. Dodać pokrojone ogórki. Posolić. Przyprawić pieprzem.

Podawać na zimno z połówkami jajek ugotowanych na twardo. Można udekorować jadalnymi kwiatami.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 546
Ewa gotuje - odc. nr 546

Jesienią 2025 roku w „Ewa gotuje” będzie dużo produktów, które...

 

Podobne przepisy

Pieczarkowa pod ciastem francuskim

Prosto z piekarnika...

Domowy przecier z pomdorów

Świetna baza do pomidorówki lub sosu do spaghetti...

Barszcz ukraiński

Ziemniaki należy obrać, umyć i pokroić w zgrabną kostkę. W wersji wegetariańskiej wrz ...

Tarta tatin na warzywach

Bez mięsa i na opak...

Wróć do listy przepisów