Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Okroszka

Opis przygotowania

Kwas chlebowy przelać do garnka. Szynkę, jajka ugotowane na twardo i ogórek pokroić w drobną kostkę. Wrzucić do kwasu. Dodać śmietanę i musztardę. Przyprawić solą i pieprzem. W razie potrzeby posłodzić. Wymieszać. Wrzucić posiekany szczypiorek. Schłodzić w lodówce. Podawać z kiełkami.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 544
Ewa gotuje - odc. nr 544

Tym razem Ewa postanowiła przygotować zupę na zimno o nazwie okroszka....

 

Podobne przepisy

Kociołek leśników

Grzybowa na boczku i kiełbasie myśliwskiej;-)

Żurek z pieczonymi ziemniakami

Opcja bezmięsna, za to z leśnymi grzybami...

Rozgrzewający krem z marchewki

Na suchą patelnię wsypać pestki dyni i uprażyć na złoty kolor (tak samo można uprażyć ...

Wróć do listy przepisów