/ Przepisy / Chłodnik bazyliowy

Opis przygotowania

Bazylię przepłukać pod bieżącą wodą. Liście oderwać i wrzucić do miksera. Ogórki obrać, z awokado wydrążyć miąższ. Pokroić na mniejsze kawałki i dorzucić do robota. Dodać czosnek. Skropić sokiem z cytryny i zmiksować. Wlać mleko – do uzyskania ulubionej konsystencji. Doprawić solą i pieprzem. Dodać oliwę. Wrzucić kilka kostek lodu i jeszcze raz zmiksować.

Podawać z plastrami rzodkiewki. Udekorować bazylią, skropić oliwą.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 424
Ewa gotuje - odc. nr 424

To już ostatni, premierowy odcinek „Ewa gotuje“ przed wakacjami....

 

Podobne przepisy

Sopa de ajo

Hiszpańska zupa z czosnku, chorizo i suszonej papryki;-)

Zupa szpinakowa z fetą

Smaczny krem w wersji wege;-)

Barszcz czerwony ze śmietaną i ziemniakami

Zaskakuje smakiem z powodu wody z... kiszonych ogórków.

Zielony barszcz ukraiński

Wiosenna zupa naszych wschodnich sąsiadów...

Wróć do listy przepisów