Bazylię przepłukać pod bieżącą wodą. Liście oderwać i wrzucić do miksera. Ogórki obrać, z awokado wydrążyć miąższ. Pokroić na mniejsze kawałki i dorzucić do robota. Dodać czosnek. Skropić sokiem z cytryny i zmiksować. Wlać mleko – do uzyskania ulubionej konsystencji. Doprawić solą i pieprzem. Dodać oliwę. Wrzucić kilka kostek lodu i jeszcze raz zmiksować.
Podawać z plastrami rzodkiewki. Udekorować bazylią, skropić oliwą.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
To już ostatni, premierowy odcinek „Ewa gotuje“ przed wakacjami....
Przygotowanie zupy zacząć od zrobienia pulpetów. Cebulę pokroić w kostkę i usmażyć na ...
Ozorki umyć i oczyścić, włożyć do garnka, wlać zimną wodę, przykryć i gotować przez 20 minut.
Grzyby namoczyć w zimnej wodzie...
Oliwki przelać ze słoika na sito, przełożyć do garnka i zalać bulionem. Dodać ząbek c ...