Masło roztopić i przestudzić. Do miski wybić jajka. Wsypać cukier i utrzeć.
Do mąki dodać proszek do pieczenia. Wsypać do spienionych jajek. Dodać kisiel. Zmiksować na niskich obrotach wlewając jednocześnie wystudzone masło. Pod koniec posolić. Przełożyć do keksówki wyścielonej papierem do pieczenia.
Piec przez 40-45 minut w temp. 170 st. C (z termoobiegiem).
Czekoladę roztopić w gorącej kąpieli wodnej. Wlać śmietankę. Wymieszać i posmarować ciasto. Udekorować liofilizowanymi truskawkami, smoczym owocem i kwiatami dzikiej malwy.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Kolejny odcinek „Ewa gotuje” zacznie się od przyrządzenia błyskawicznej,...
Placek z warzywem i lukrem z limoncello...
Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywno (można dać szczyptę soli) i utrwal ...
Białka oddzielić od żółtek. Miękkie masło utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym ...
Robiony na smalcu przysmak z Majorki!