Masło rozgrzać w garnku i zeszklić na nim posiekaną w piórka cebulę. Wsypać curry, kurkumę, imbir, kumin i chili. Wymieszać i podgrzać. Przyprawić pieprzem. Zalać wywarem jarzynowym. Wrzucić pokrojone w kostkę ziemniaki oraz różyczki kalafiora. Przykryć i gotować do miękkości.
Zupę zmiksować na gładki krem. Zakwasić sokiem z cytryny.
Rozlać do miseczek. Posypać prażonym sezamem i słodką wędzoną papryką. Udekorować natką pietruszki.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Kolejny odcinek zacznie się od niespodzianki. W progi domu Ewy zawitają...
Żeberka podzielić na mniejsze kawałki, umyć i zalać zimną wodą (ok. 2 l). Mogą to być ...
Do gorącego rosołu zetrzeć trochę imbiru...
Mięso pokroić w cienkie paski. Pory w zapałkę. Imbir posiekać...
Botwinkę dokładnie umyć. Łodyżki z liśćmi posiekać w drobne paski, podobnie zrobić z ...