Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Zupa dyniowa z kurkami

Opis przygotowania

Dynię rozkroić, łyżką usunąć pestki. Następnie pokroić w kostkę. Marchewkę obrać i też pokroić w kostkę. Podsmażyć w garnku na mocno rozgrzanym maśle (1 łyżka). dorzucić posiekaną cebulę. Zalać wywarem. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę. Przykryć i gotować do miękkości.

Kurki usmażyć na patelni na łyżce masła.

Zupę zmiksować na gładki krem. Zakwasić sokiem z cytryny. Przyprawić solą i pieprzem. Dodać gałkę muszkatołową. Zabielić zahartowaną śmietaną.

Podawać z kurkami i pesto z pietruszki.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 523
Ewa gotuje - odc. nr 523

Kolejny odcinek zacznie się od zrobienia kremu z dyni Hokkaido. Zupę Ewa...

 

Podobne przepisy

Papryki z ryżem i brokułem

Doprawione szafranem!

Wegański bigos na włoskiej

Schroniskowy klasyk w wersji bezmięsnej;-)

Placki z cebuli

Znakomicie smakują z kwaśną śmietaną lub z... kiełbasą z pstrąga!

Sałatka z wędzonym pstrągiem

Z warzywami z rusztu!

Wróć do listy przepisów