Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Fasolowa z białą kiełbasą

Opis przygotowania

Fasolę namoczyć (najlepiej przez całą noc). Odcedzić, zalać świeżą wodą i ponownie odcedzić.

W garnku na rozgrzanym maśle podsmażyć pokrojone w kostkę cebule. Gdy się zeszklą dorzucić warzywa starte na dużych oczkach oraz posiekany czosnek. Po chwili dodać pokrojone w kostkę ziemniaki. Dorzucić fasolę. Podlać wodą. Przyprawić majerankiem, zielem angielskim i liściem laurowym. Pokroić i dodać białą parzoną kiełbasę. Gotować tak długo, aż fasola zmięknie.

Zagęścić zasmażką rozrobioną z odrobiną gorącej zupy. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Na talerzu udekorować natką pietruszki.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 472
Ewa gotuje - odc. nr 472

Po dwumiesięcznej przerwie Ewa zaprasza na premierowe odcinki „Ewa...

 

Podobne przepisy

Sałatka na warzywach z rosołu

Zwana też sałatką polską;-)

Zupa kalafiorowa z mascarpone

Najlepsza jest z młodych warzyw!

Bakłażan z rusztu

Bakłażana opiec na ruszcie, przykryć lub przełożyć do wędzarni. Po upieczeniu przekro ...

Chłodnik z żółtych pomidorów

Z melonem i papryką;-)

Wróć do listy przepisów