Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Ciasto cynamonowe z jabłkami

Opis przygotowania

Jajka wybić do miski. Posłodzić erytrolem i zmiksować. Wsypać m±kę migdałow±. Dodać jogurt, proszek do pieczenia i cynamon. Ponownie zmiksować. Dodać m±kę kukurydzian±. Wymieszać robotem i przelać do tortownicy wy¶cielonej papierem do pieczenia (¶rednica 24 cm). Wyrównać.

Na wierzchu ułożyć kawałki jabłek. Oprószyć cynamonem.

Piec przez 45 minut w temp. 170 st. C.

Po wystudzeniu oprószyć zmielonym erytrolem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WY¦LIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 522
Ewa gotuje - odc. nr 522

Po trzech tygodniach gotowania w Beskidach Ewa wróci do Krakowa i okaże...

 

Podobne przepisy

Sernik na czekoladowym cie¶cie

M±kę, proszek i kakao przesiać na stolnicę. Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym ...

Herbatniki z piank±

Ptasie mleczko z ciasteczkami;-)

Babeczki z wisienk±

Przesian± m±kę z cukrem pudrem i masłem posiekać nożem. Dodać żółtka lekko rozbite wi ...

Wróć do listy przepisów