Jajka wybić do miski. Posłodzić erytrolem i zmiksować. Wsypać mąkę migdałową. Dodać jogurt, proszek do pieczenia i cynamon. Ponownie zmiksować. Dodać mąkę kukurydzianą. Wymieszać robotem i przelać do tortownicy wyścielonej papierem do pieczenia (średnica 24 cm). Wyrównać.
Na wierzchu ułożyć kawałki jabłek. Oprószyć cynamonem.
Piec przez 45 minut w temp. 170 st. C.
Po wystudzeniu oprószyć zmielonym erytrolem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Po trzech tygodniach gotowania w Beskidach Ewa wróci do Krakowa i okaże...
Z talarkami jabłek...
Cukier roztopić na patelni. Gdy powstanie karmel, wsypać posiekane orzechy i płatki. ...
Składniki masy połączyć i zagotować. Wystudzić. Dodać drobno pokrojone orzechy laskow ...
Wiśnie umyć i wydrylować. Miękkie masło utrzeć z cukrem. Cały czas ucierając wbić po ...