Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Indyk dla dzieciaka

Opis przygotowania

Mięso pokroić na zgrabne paseczki. Przyprawić solą i pieprzem. Podzielić na dwie połowy, pierwszą oprószyć chili, do drugiej już nic nie dodawać.

Panierować w roztrzepanym jajku i bułce tartej lub w jajku i rozgniecionych płatkach kukurydzianych (w płatkach świetnie udaje się indyk na ostro). Usmażyć z obu stron. Odsączyć na ręczniku papierowym.

Podawać z dipami (np. czosnkowym i salsa rosa) oraz kawałkami marchewki i ogórka - najlepiej pokroić w słupki. Do śmietany dodać majonez i czosnek przeciśnięty przez praskę. Przyprawić do smaku solą i wymieszać. Majonez wystarczy połączyć z ketchupem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 187
Ewa gotuje - odc. nr 187

Maj to okres przyjęć komunijnych. Ewa podpowie jak urozmaicić menu na takiej...

 

Podobne przepisy

Karp na zielono

Ryba w warzywnym sosie!

Ryba po kantońsku

Orientalny dorsz na parze;-)

Kaczka w sosie winnym

Kacze piersi naciąć od strony skóry - tak, by powstała ukośna, centymetrowa kratka. N ...

Cukierek z dorszem i warzywami

W miseczce wymieszać wszystkie warzywa...

Wróć do listy przepisów