Mięso pokroić na zgrabne paseczki. Przyprawić solą i pieprzem. Podzielić na dwie połowy, pierwszą oprószyć chili, do drugiej już nic nie dodawać.
Panierować w roztrzepanym jajku i bułce tartej lub w jajku i rozgniecionych płatkach kukurydzianych (w płatkach świetnie udaje się indyk na ostro). Usmażyć z obu stron. Odsączyć na ręczniku papierowym.
Podawać z dipami (np. czosnkowym i salsa rosa) oraz kawałkami marchewki i ogórka - najlepiej pokroić w słupki. Do śmietany dodać majonez i czosnek przeciśnięty przez praskę. Przyprawić do smaku solą i wymieszać. Majonez wystarczy połączyć z ketchupem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Maj to okres przyjęć komunijnych. Ewa podpowie jak urozmaicić menu na takiej...
Mięso pokroić w paski. Zrumienić na mocno rozgrzanym oleju...
Bodaj najbardziej znany rosyjski gulasz!
Tarta w wersji wytrawnej.
Miękkie masło utrzeć z sokiem z cytryny, sosem Worcester, zielonym pieprzem, czosnkie ...