Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Indyk dla dzieciaka

Opis przygotowania

Mięso pokroić na zgrabne paseczki. Przyprawić solą i pieprzem. Podzielić na dwie połowy, pierwszą oprószyć chili, do drugiej już nic nie dodawać.

Panierować w roztrzepanym jajku i bułce tartej lub w jajku i rozgniecionych płatkach kukurydzianych (w płatkach świetnie udaje się indyk na ostro). Usmażyć z obu stron. Odsączyć na ręczniku papierowym.

Podawać z dipami (np. czosnkowym i salsa rosa) oraz kawałkami marchewki i ogórka - najlepiej pokroić w słupki. Do śmietany dodać majonez i czosnek przeciśnięty przez praskę. Przyprawić do smaku solą i wymieszać. Majonez wystarczy połączyć z ketchupem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 187
Ewa gotuje - odc. nr 187

Maj to okres przyjęć komunijnych. Ewa podpowie jak urozmaicić menu na takiej...

 

Podobne przepisy

Duszaki

(ilość składników zależy od wielkości kociołka, poniższe gramatury wystarczają do zap ...

Karp faszerowany grzybami

Rybę wypatroszyć, pozostawiając głowę - usunąć jednak oczy i skrzela. Dokładnie umyć ...

Filet z gęsi

A do tego kasza z ćwikłą...

Wróć do listy przepisów