Solidny kawał indyczej piersi pokroić w poprzek włókien na centymetrowe plastry. Mięso rozbić tłuczkiem (podobnie jak na schabowe) i pokroić na mniejsze porcje. Indycze plastry przyprawić solą i pieprzem, panierować w roztrzepanym jajku i płatkach migdałowych.
Na patelni rozgrzać olej (najlepszy będzie arachidowy). Dodać kostkę masła. Wrzucić kawałki mięsa i szybko usmażyć z obu stron.
Podawać z sałatą i połówkami pomidorków koktajlowych (warzywa posolić, skropić oliwą i sokiem z cytryny).
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem Ewa Wachowicz przygotuje potrawy wedle diety Michela Montignaca....
Do tego ser pleśniowy i rukola!
Z kurczakiem i królikiem...
Mięso mielone przełożyć do miski, dodać musztardę, doprawić solą, pieprzem i majerankiem...
W stylu włoskiej lasagne!