Ser przepuścić dwa razy przez maszynkę. Dodać cukier puder, cukier waniliowy i masło. Wymieszać. Masę podzielić na dwie części. Do jednej dodać kakao i bardzo starannie wymieszać. Na tacy ułożyć folię aluminiową, na folii trzy rzędy herbatników (po sześć w rzędzie, folia powinna nieco wystawać).
Ciastka posmarować białą masą, przykryć drugą warstwą herbatników i posmarować masą kakaową (do masy można dać trochę prażonych i posiekanych orzechów nerkowca). Folię złapać oburącz za dłuższe boki i podnosząc do góry złożyć „domek”.
Czekoladę rozpuścić w gorącej kąpieli wodnej, dodać masło i mleko, wymieszać. Taką polewą pokryć „domek”. Do czekolady przykleić prażone płatki migdałów - tak, by wyglądały jak dachówki. Orzechy nerkowca ułożyć na szczycie herbatnikowego domku (tak jak gąsiory na prawdziwym dachu).
Wstawić do lodówki - na drugi dzień herbatnikowy domek jest najsmaczniejszy i łatwo go pokroić.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Z okazji Mikołajek Ewa Wachowicz przyrządzi rybę w panierce sezamowej -...
Masło utrzeć na puszysta masę. Gdy zbieleje, dodać cukier. Utrzeć. Stopniowo dodać ja ...
Dużo czekolady i kajmaku...
Na stolnicę przesiać mąkę tortową, dosypać krupczatkę...
Do garnka wsypać cukier, dodać sok z cytryny i wyciśnięte połówki, przeciętą wzdłuż n ...