
Cebule pokroić w kostkę i zeszklić w garnku, na mocno rozgrzanej oliwie. Dorzucić pokrojone w talarki marchewki. Dodać pokrojone w kostkę mięso. Wlać wino. Przyprawić solą i pieprzem. Dorzucić liście laurowe. Wymieszać i dusić przez chwilę. Wlać przecier pomidorowy. Przykryć i gotować na małym ogniu przez 40-45 minut.
Na patelni rozgrzać oliwę i przesmażyć na niej makaron. Dodać do garnka z gulaszem. Wymieszać. Wlać szklankę wody. Doprawić solą. Wstawić do piekarnika z funkcją pary (30 minut, 180 st. C). Jeśli używamy zwykłego piekarnika to naczynie należy przykryć.
Przed podaniem posypać startym serem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Kolejny odcinek „Ewa gotuje” rozpocznie się od śniadaniowego...
Zamrożony bób wsypać do osolonego wrzątku i gotować do miękkości przez 10-15 minut...
Inspirowane greckimi dolmades...
Znamy je jako "dewolaje"...
Na maśle podsmażyć cebulę. Gdy lekko się zezłoci, dodać pokruszony ser. Mieszać, aż s ...