
Cebule pokroić w kostkę i zeszklić w garnku, na mocno rozgrzanej oliwie. Dorzucić pokrojone w talarki marchewki. Dodać pokrojone w kostkę mięso. Wlać wino. Przyprawić solą i pieprzem. Dorzucić liście laurowe. Wymieszać i dusić przez chwilę. Wlać przecier pomidorowy. Przykryć i gotować na małym ogniu przez 40-45 minut.
Na patelni rozgrzać oliwę i przesmażyć na niej makaron. Dodać do garnka z gulaszem. Wymieszać. Wlać szklankę wody. Doprawić solą. Wstawić do piekarnika z funkcją pary (30 minut, 180 st. C). Jeśli używamy zwykłego piekarnika to naczynie należy przykryć.
Przed podaniem posypać startym serem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Kolejny odcinek „Ewa gotuje” rozpocznie się od śniadaniowego...
Kurczaka umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym. Cytryny również umyć, sparzyć wrzątkiem ...
Grzyby namoczyć w wodzie (przez całą noc). Wyłowić łyżką cedzakową...
Filety rybne rozmrozić, osuszyć na papierowym ręczniku, podzielić na mniejsze kawałki ...
Wołowinę pokroić w grubą kostkę. Przełożyć do zamykanego pojemnika...