Do jogurtu przecisnąć czosnek. Dodać sok z cytryny. Przyprawić solą i pieprzem. Dorzucić posiekaną miętę.
Masło roztopić i poczekać, aż się lekko przypali (powinno mieć orzechowy aromat). Zdjąć z ognia, wsypać paprykę. Na chwilę postawić na kuchence i dobrze wymieszać.
Do gorącej wody wlać łyżkę octu. Zamieszać, by powstał wir. Wybić jajko i poczekać, aż białko się zetnie. Wyłowić łyżką cedzakową, przepłukać w zimnej wodzie.
Na talerz nałożyć sos jogurtowy. Na sos ugotowane jajka. Polać masłem z papryką. Udekorować świeżą miętą. Podawać z grzankami i cząstką cytryny.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Kolejny odcinek „Ewa gotuje” rozpocznie się od śniadaniowego...
Drożdże wymieszać z łyżką ciepłego mleka, szczyptą cukru, solą i łyżeczką mąki. Gdy p ...
Na ostro!
Na stolnicę wysypać mąkę, dodać zimne masło z lodówki i wysiekać nożem. Gdy zawartość ...
Zaskakujące połączenie smaku oleju dyniowego, pestek i twarogu...