Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Leczo z indykiem

Opis przygotowania

Mięso pokroić w kostkę, obsmażyć na maśle klarowanym. Dorzucić posiekaną w piórka cebulę. Pokroić i dodać papryki oraz cukinie. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, usunąć gniazda nasienne, pokroić i dodać do potrawy. Wlać przecier pomidorowy. Dorzucić posiekaną papryczkę chili, przyprawić roztartym w dłoniach estragonem, słodką papryką i solą. Wymieszać, przykryć i dusić przez kilka minut. Na talerzu udekorować bazylią.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 373
Ewa gotuje - odc. nr 373

Jesień to cudna pora roku – cudna, bo pełna niesamowitych kolorów,...

 

Podobne przepisy

Gęsie nóżki confit z modrą kapustą

Długo pieczona gęsina...

Mielone z kaczki i wieprzowiny

Pieczone bez grama tłuszczu!

Polędwiczki w sosie porowym

Mięso pokroić na kawałki i lekko rozbić. Przyprawić z obu stron solą i pieprzem...

Rolada z indyka z cielęciną i musem jabłkowo-chrzanowym

Pierś indyczą umyć i osuszyć. Następnie przeciąć wzdłuż - tak, by powstał solidny pła ...

Wróć do listy przepisów