
Miękkie masło spienić mikserem i za pomocą łyżki nałożyć na drewnianą deskę. Posypać pokrojonymi migdałami, figami, morelami i pokruszonymi orzechami. Pomiędzy bakalie dać trochę konfitury. Oprószyć solą. Skropić miodem. Dorzucić winogrona. Udekorować kwiatami.
Gotową deskę podawać z pieczywem – najlepiej z pokrojoną bagietką lub bułką.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tak się poukładało, że kolejny odcinek „Ewa gotuje” zostanie...
Zaskakujące połączenie smaku oleju dyniowego, pestek i twarogu...
Jajka ugotować, obrać, przekroić na pół. Żółtka wyjąć, przetrzeć przez sito razem z t ...
Nie ma to jak domowe pieczywo!
Ser kozi pokroić na kawałki. Przełożyć do miski. Dodać oliwki odsączone z zalewy i or ...