Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Deska masła

Opis przygotowania

Miękkie masło spienić mikserem i za pomocą łyżki nałożyć na drewnianą deskę. Posypać pokrojonymi migdałami, figami, morelami i pokruszonymi orzechami. Pomiędzy bakalie dać trochę konfitury. Oprószyć solą. Skropić miodem. Dorzucić winogrona. Udekorować kwiatami.

Gotową deskę podawać z pieczywem – najlepiej z pokrojoną bagietką lub bułką.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 480
Ewa gotuje - odc. nr 480

Tak się poukładało, że kolejny odcinek „Ewa gotuje” zostanie...

 

Podobne przepisy

Jajka po turecku

Z sosem jogurtowym...

Czerwone pesto

Orzechy laskowe uprażyć i obrać ze skórki. Wrzucić do miksera...

Zapiekanka z oliwkami

Przygotować wszystkie składniki - ziemniaki, cebule, pieczarki i pomidory obrać i pok ...

Pasztet z pistacjami

Bardzo delikatny i... orzechowy!

Wróć do listy przepisów