/ Przepisy / Deska masła

Opis przygotowania

Miękkie masło spienić mikserem i za pomocą łyżki nałożyć na drewnianą deskę. Posypać pokrojonymi migdałami, figami, morelami i pokruszonymi orzechami. Pomiędzy bakalie dać trochę konfitury. Oprószyć solą. Skropić miodem. Dorzucić winogrona. Udekorować kwiatami.

Gotową deskę podawać z pieczywem – najlepiej z pokrojoną bagietką lub bułką.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 480
Ewa gotuje - odc. nr 480

Tak się poukładało, że kolejny odcinek „Ewa gotuje” zostanie...

 

Podobne przepisy

Bakłażan z rusztu

Bakłażana opiec na ruszcie, przykryć lub przełożyć do wędzarni. Po upieczeniu przekro ...

Sos miętowo-czosnkowy

Do jogurtu dodać przeciśnięty czosnek i drobno posiekaną miętę...

Tarta jak mazurek

Wielkanocny kisz;-)

Papryka z rozmarynem

Doskonała na start!

Wróć do listy przepisów